top of page
Ara

Start-up'lar için Bütçe Yönetiminde 5 İpucu

Bütçe yönetimi şirketin amaç, hedef ve stratejileri doğrultusunda oluşacak giderlerin planlanmasıdır. Bu yazıda, bütçe yönetiminde dikkat edilmesi gereken unsurlara ve hazır ofisin bütçe yönetiminde önemine değineceğiz.


Bütçe Yönetimi Nedir?

Bütçe yönetimi, bir şirketin belirlediği hedefleri gerçekleştirmek için genel sabit masrafları ve departmanlarına özgü giderlerin planlanması işlemine verilen addır. Bütçe yönetimi, yerli veya uluslararası bütün firmalar tarafından her yıl yapılır. Bu planlama şirketin büyüklüğüne bakılmaksızın, her şirket için yapılmalıdır. Gerçeğine uygun yıllık bütçe planlaması, firmanızın ticari ömrünü uzatabilecek önemli etkenlerden biridir. Özellikle Start-up'ların ticari hayatlarına ilk başladıkları günden itibaren bütçe planlaması yapmaları, şirketin potansiyelini görmelerine yardımcı olacaktır.


1- Bir Muhasebe Uzmanından Destek Alın


Her ne kadar kendi iş konunuzda uzman olsanız da, bir firmanın bütçe planlamasını yapmak ayrı bir uzmanlık gerektiriyor. Firmanızın yükümlü olduğu yıllık katma değer vergisi, damga vergisi, stopajlar gibi birçok gözümüzden kaçabilecek gider kaleminin hesaplanmasında destek olacaktır.



2- Yatırıma Pay Ayırmayı Unutmayın


Her Start-up'ın hayali büyümektir. Bütçe planlamanızı yaparken firmanıza yapmayı planladığınız yatırımları da dikkate almanız gerekir. Yatırım bütçenizin şirket hedeflerinizle tutarlı olması gerekir. Örneğin 5 yılda yapmanız gereken yatırımı 1 yılda yapmanız firmanızı finansman eksikliğine sürükleyebilir.


3- Mecbur Değilseniz, Dışardan Hizmet Alın


Her firmanın çalışan bir ekibe ihtiyacı vardır. Yeni kurulan veya büyüme aşamasındaki Start-up'ların bütçe planlamasında çalıştırdığı insan sayısına özen göstermelidir. Her bir çalışan maaş, sigorta, yemek bedeli gibi giderleri arttırıyor. Muhasebe, Avukatlık gibi serbest meslek uzmanlarını şirkette çalıştırmaktansa, bu hizmeti dışardan alarak masraflarınızı ciddi miktarda düşürebilirsiniz.




4- Değişken Giderleri, Sabit Giderlere Dönüştürün


Kira, sigorta gibi şirketin sabit giderleri bütçe planlamamızı kolaylaştırsa da, değişken giderler planlamayı zorlaştırabiliyor. Değişken giderler, firmanın kullanımına/tüketimine bağlı olarak değişkenlik gösteren giderlerdir.

Değişken giderlere bazı örnekler

- Elektrik gideri

- Doğalgaz gideri

- Yakıt/Nakliye gideri

- Ofis Malzeme gideri


5- Hazır Ofis ve Ofis Voyvoda İmkanlarından Faydalanın

Ofis Voyvoda'nın prestijli konumunda, ferah manzaralı hazır ofis hizmetinde;

-Elektrik, doğalgaz, su fatura masrafı

-Kira stopajı

-İnternet masrafı

-Ofis temizlik masrafı

-Çay/kahve/bitki çayı gibi mutfak malzemesi masraflarınızı sıfırlarsınız.

Yukarda belirttiğimiz hizmetler Ofis Voyvoda'da ücretsiz sunulan hizmetlerdir. Gelin, siz de şirketinizi Ofis Voyvoda'ya taşıyın. Hem değişken giderlerinizi azaltın, hem uygun fiyatlarla hazır ofis kullanmaya başlayın.

Hazır Ofislerle ilgili bilgi almak için buraya tıklayınız.

80 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page