top of page
Ara

Sosyal Medya Reklamları ve Influencer'lar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bu yazımızda son yıllarda hayatımızın bir parçası haline gelen, her gün sosyal medyada karşımıza çıkan influencerlar'ın pazarlamadaki önemine değineceğiz.


Sosyal Medyadan Önce


Bildiğiniz gibi günlük hayatımızda ziyaret ettiğimiz haber ve yemek tarifi gibi sayfalarda ekranın sağında, solunda, yazının ortasında sık sık karşımıza çıkan reklamların etkileşimi azalmaya başladı. Özellikle bilgisayarda kullanımı artan web tarayacılarımızda(chrome, safari, internet explorer) uyumlu çeşitli reklam engelleyici uygulamaların(adblock) geliştirilmesiyle, reklam endüstrisi yeni alternatiflere yöneldi. İşte burada karşımıza sosyal medya reklamları çıkıyor.


Sosyal Medya ve Instagram Reklamları



Facebook firmasının 2012 yılında Instagram'ı almasıyla beraber sosyal medya reklamları yeni bir yüz kazandı. Statista'nın yaptığı araştırmaya göre 2021 yılında Facebook'un 2,9 Milyar, Instagram'ın, 1.4 Milyar aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu denli büyük kullanıcı sayısına sahip, insanların çokça zaman geçirdiği platformlar doğal olarak popüler reklam pazarları haline geldi. Hepimiz Instagram reklamlarıyla tanıştık. Peki bu yeterli oldu mu?

Instagram reklamları pek çok pazarda potansiyel müşterilere ulaşmayı kolaylaştırsa da, organik izleme sayıları yıllar içerisinde düşme eğiliminde. Rival IQ'nun yayınladığı makaleye göre 2021 yılında Instagram'da yer alan şirket hesaplarının paylaşımları %8 oranında, takipçilerin paylaşımlarla etkileşimi ise %25 oranında düşüş gösterdi. Instagram reklamları son mu buluyor?


Influencer'lar Pazarlama'da Yeni Soluk Oldu


Yapılan analizlerde ilk olarak 2016 yılında görmeye başladığımız influencerlar günümüzde Instagram pazarlamalarında büyük bir yer alıyor. Influencer Marketing Hub'ın yaptığı araştırmaya göre Dünya genelinde Influencer Pazarı 2016 Yılında 1.7 Milyar Dolar'ken, 2021 yılında 13.8 Milyar Dolar seviyesine ulaştığı görülüyor. Bununla beraber Influencer pazarlama ajanslarında da son yılda %21'lik artış olduğu öngörülüyor. İlonsi firmasının pazar araştırmasına göre 2025 yılında Influencer pazarının 22.3 Milyar dolara çıkması bekleniyor. Sonuçkar Influencer'ların sosyal medyanın yeni reklam yüzü olduklarını ispatlıyor.


Influencer'lara Nasıl İletişime Geçilir?


Influencer'ların Instagram profillerinde yer alan iletişim bilgilerinden doğrudan kendilerine veya kendilerini temsil eden ajanslara ulaşabilirsiniz. Influencer'lar, reklam vermek istediğiniz ürün içeriğinize göre, paylaşım şekline göre(reel, hikaye, profil paylaşımı) sizlere farklı seçenekler sunacaklardır. Reklam içeriğinde ne istediğinizi bildiğinizden emin olun. Sizin ürününüz veya firmanız için en başarılı olacağını düşündüğünüz reklam içeriğinin ön araştırmasını mutlaka yapın. Bir digital pazarlama uzmanıyla çalışmak faydalı olacaktır. Reklam ücretleri Instagram reklamlarına kıyasla yüksek olacağı için iyi düşünülmüş bir reklam vermek isteyeceksinizdir.


Ofis Voyvoda'dan Sanal Ofis İmkanı



Eğer siz de internet üzerinden satış yapıyorsanız veya Influencer olarak çalışıyorsanız, müşterilerinize fatura kesmeniz için bir yasal adrese ihtiyacınız olacaktır. Ofis Voyvoda size prestijli lokasyonda sanal ofis hizmeti sunarken; keyifli ofis alanı ve manzaralı odaları ile çekimleriniz için ihtiyacınız olan alanı sağlar! Daha fazla bilgi için bize ulaşın!



57 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page