top of page
Ara

Paylaşımlı Ofis/Ortak Ofis nedir? 5 Maddede Avantajları Nelerdir?

Farklı sektörlerden çeşitli büyüklükte firmalar ve farklı kariyer geçmişine sahip insanların mobilyadan dekorasyona tamamiyle kullanıma hazır ofisleri ortak şekilde kullanmasına imkan sağlayan yeni nesil esnek çalışma alanı çözümüne paylaşımlı ofis/ortak ofis nedir.


Değişen ofis ihtiyaçları sebebiyle günümüzde ortak ofis / paylaşımlı ofis (coworking space) talepleri giderek artıyor. Ekonomik dalgalanmalar ve hızla değişen dünya koşulları değişime adapte olmak isteyen firmalar için hızlı karar verme ve aksiyon almayı zorunlu hale getirdi. Ortak ofisler, düşük maliyetleri ve esnek ofis çözümleri ile şirketlerin genel yönetim giderlerini düşürürken, dinamik olmalarını ve hatta yeni pazarlara açılmalarını kolaylaştırıyor. Paylaşımlı ofisler elektrik, doğalgaz, su vb. kaynakların ortak kullanılmasına dayalı olduğundan ekonomik olduğu gibi doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayan doğa dostu bir çözüm sunuyor. Peki geleneksel ofislere kıyasla ortak ofis / paylaşımlı ofislerin temel faydaları nelerdir?


1 - Düşük Maliyet


Paylaşımlı ofisler / ortak ofisler, şirketler için kendilerine ait bir ofis kiralamanın başlıca maliyetlerini ve risklerini ortadan kaldırır. Şirketlerin ihtiyaç duydukları çalışma alanı ve ek hizmet için (sanal sekreterlik, toplantı odası, workshop organizasyonu gibi) ihtiyaçları olduğunda tercih yapmalarına olanak tanır. Sıfırdan bir ofis kiralamak ofis dizaynı, tamiratı, alt yapı giderleri, mobilya, beyaz eşya gibi demirbaş yatırımlarının yanısıra her ay değişen elektrik, su, doğalgaz, internet, temizlik, güvenlik gibi giderlere de katlanmayı beraberinde getiriyor. Büyük/küçük fark etmeksizin her şirketin karlılığı ve verimliliği için oldukça önemli olan bu maliyetler ortak ofislerde tek bir fiyat üzerinden sunulur. Aslında böylece geleneksel kiralamadan farklı olarak yapısal maliyetlere katlanmadan, yatırım yapmadan düşük maliyetlerle kaliteli hizmet satın almış oluyorsunuz! Tüm bunlara ek olarak Ofis Voyvoda'da gün boyu sınırsız çay/kahve/ikramlar ve etkinlikler de ücretsiz :)


2- Esneklik


Ortak ofislerde, paylaşımlı masa kiralamadan, sabit masaya, büyük/küçük farklı ölçeklerde ofis odalarına kadar her bütçeye uygun bir çok çalışma alanı seçeneği mevcuttur. Bu sayede global şirketlerden girişimcilere, start-up'lara, serbest çalışanlara kadar farklı ölçekte bir çok firmayı bir araya getiren topluluk yapıları vardır. Böylece şirketler zamanla değişen çalışma alanı ihtiyaçlarına göre esnek seçim yapabilirler. Şimdiden 6 ay sonrasını düşünmeye gerek kalmaz!


3-Networking


Paylaşımlı ofisler finansal ve yapısal faydalarının yanı sıra, aynı zamanda sosyalleşmenize yardımcı olur. Yaratıcı ve üretken bir topluluğun parçası olmak, bu toplulukta her gün yeni biriyle tanışmak, yeni network edinme imkanı sağlar. Kısacası, aynı ofis alanını paylaşan farklı büyüklükteki birden fazla şirket, farklı profesyonel geçmişlere sahip insanlarla tanışma fırsatı yakalarsınız. Bu bağlantılar işinizi bir adım öteye taşımak için gerekli olan işbirliklerini ortaya çıkarma potansiyeline sahiptir!


4- Yaratıcılık ve Üretkenlik


Tasarımlarıyla ilham veren paylaşımlı ofisler geleneksel ofislerin aksine yaratıcılığı ve üretkenliği arttıran bir çalışma ortamı sunar. En iyi şekilde dizayn edilmiş çalışma koşulları, etkinlikler, eğitimler ile üyeler kaliteli işler üretebilir. Yaratıcı ve ilham verici bir topluluğun parçası olmak sizi de ileriye götürecektir!


5-Motivasyon


Paylaşımlı ofislerde düzenlenen eğitimler, söyleşiler, topluluk partileri, kahvaltıları çalışanların motivasyonunu arttırmaya yardımcı olur. Paylaşımlı ofis topluluğunda edinilen arkadaşlıklar ve networkler insanların sadece çalışmayıp iş/yaşam dengesi sağlamasını da kolaylaştırır. Unutmayın, başarılı olmak için motive olmak gerekir!


Ofis Voyvoda'lı Olmak


Ofis Voyvoda olarak biz Galata'da 2. derece tarihi eser statüsünde yer alan konumumuzda farklı büyüklükte bir çok firmadan, avukatlara, digital reklam ajanslarına, yazılımcılara ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Düşük maliyetlerle şirketlerin verimliliğini arttırmaya çalışıyor paylaşım ve network esaslı topluluğumuzda hep beraber, her zaman daha ileri gitmeyi hedefliyoruz.

Galata Kulesi ve Haliç Manzaralı ofislerimizde yerinizi ayırtmak, yaratıcı topluluğumuza ses ve renk katmak için bize ulaşın!

122 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page