top of page
Ara

Doğal Işığın Ofis Hayatımızdaki Önemi

Doğal ışığın çalışanlar üzerindeki etkisini biliyor muydunuz?


Harward Business Review'ın yayınladığı makaleye göre, doğal ışığın yetersiz olması çalışan performansını kötü yönde etkiliyor. Araştırma her 3 çalışandan birinin çalışma ortamında yetersiz doğal ışık olduğunu ve çalışanların %47'sinin ise doğal ışık eksikliğinden kaynaklı yorgunluk hissettiklerini ortaya koyuyor.

Sciencedirect'in yayınladığı makalede ise Amerikan Ulusal Uyku Vakfı'nın yaptığı araştırmaya dikkat çekiliyor. Bu araştırma güneş ışığı alan ortamda çalışanların, yapay ışıkla aydınlatılan ortamda çalışanlara göre daha kaliteli uyku uyudukları sonucunu ortaya çıkarıyor.


Doğal Işığın İnsan Vücudundaki Etkisi


D Vitamini


İlk olarak güneş ışığı vücudumuzun D vitamini emilimini sağlayan önemli etkenlerden biridir. D vitamininin eksikliği kalp rahatsızlığı, kilo alma veya depresyon gibi rahatsızlıkları tetikleyebilir. Bu rahatsızlıklar konsantrasyonunuzun düşmesi, verimliliğinizin azalması ve sonuç olarak çalışma performansınızda ciddi düşüşlere sebep olabilir. Sadece güneş ışığından faydalanarak bu riskleri azaltabiliyoruz.


Serotonin


Serotonin hormonu halk arasında mutluluk hormonu olarak da bilinmektedir. Serotonin hormonunun salgılanması daha mutlu ve pozitif ruh halinde olmamızı sağlar. Motivasyonumuzu destekleyen serotonin, iş hayatımızda da daha istekli ve girişken olmamıza yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre güneş saatinin daha uzun olduğu dönemlerde (örneğin ilkbahar, yaz ayları), gece saatinin uzun olduğu dönemlere göre(örneğin sonbahar, kış ayları) insan vücudu daha fazla serotonin hormonu salgılıyor. NCSU'nun yayınladığı makalede psikiyatristler günde en az 30 dakika güneş ışığından faydalanılmasını önermektedir.


Ofisinizde Doğal Işıktan Nasıl Daha Çok Faydalanabilirsiniz?


Ofisiniz/Çalışma alanınız eğer Güneş ışığı alan bir konumda değilse yapabileceğiniz bir şey yok. Günümüz teknolojisinde Güneş ışığının etkileri lamba, mum gibi yapay ışık kaynaklarıyla sağlanamamaktadır. Güneş ışığı alan ofislerde, ayna gibi yansıtıcı ürünler kullanarak ışığın oda içinde daha fazla nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Dolmabahçe sarayında doğal ışığın verimli kullanılabilmesi için her odada ayna olduğunu biliyor muydunuz?



Ofis Voyvoda'da Doğal Işığın Keyfine Varın


Ofis Voyvoda, 4 cephesi de açık, her odası doğal ışıkla aydınlanan bir ofis alanıdır. Sabah Galata manzarasına karşı kahvenizi içerken güneşi yüzünüzde hissedebilirsiniz. Akşamları tarihi yarımada ve haliç manzarasında gün batımını izlerken gökyüzünün her rengini görebilirsiniz. Sağlığınızı desteklemek için, daha verimli bir çalışma ortamı oluşturmak için, gününüzü daha mutlu geçirmek için sizleri de Ofis Voyvoda'ya bekliyoruz.

Bizle iletişime geçmek için buraya tıklayın.

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page